Over Wasplein BV

Wasplein BV is een Nederlands bedrijf in de Cleantech sector dat innovatieve, schone technieken produceert en toepast in de autowasbranche. We zijn de eerste ontwikkelaar van milieuvriendelijke waspleinen in Nederland. Onze waspleinen bevinden zich op locaties van ongeveer 2.000 tot 4.500 m2, waarop doorgaans 12 tot 14 wasboxen zijn gerealiseerd. De vormen van technologie die wij gebruiken, dragen bij aan een schoner milieu, duurzaam hergebruik van grond- en afvalstoffen en vergroting van productiviteit en efficiëntie, terwijl kosten, energieverbruik en afval afnemen. Wij leveren onze techniek dusdanig op dat onderhoud relatief simpel is en zelfs door de medewerkers van het wasplein kan worden uitgevoerd. Onze waspleinen zijn dé oplossing voor ecologische autowaslocaties die zelfvoorzienend, circulair én betaalbaar zijn.

Samenwerking

Waar dat kan, werkt Wasplein samen met partijen in de markt. Bijvoorbeeld met Fountain Fuel, ontwikkelaar van waterstoftankstations. Omdat continuïteit in de energievoorziening van groot belang is voor onze waspleinen en er geen onderbrekingen mogen plaatsvinden, levert Fountain Fuel op de locaties waar dat nodig is de benodigde waterstof.

Onze service

Alle waspleinen zijn voorzien van wasboxen met hoogwaardige technische apparatuur en van alle gemakken voorzien. Bezoekers maken de wasbeurt compleet door de op het plein aanwezige stofzuigers, mattenwasser, doek- en geurautomaat te gebruiken. Betalen kan makkelijk en veilig; een wasbeurt is bovendien al mogelijk vanaf € 3,50. De waspleinen zijn geschikt voor auto’s, bedrijfswagens, motoren, caravans, campers, scooters, fietsen en boten. Ook kunnen er vloerkleden worden gereinigd.

Geen milieuverontreiniging meer met onze waspleinen

  • Ons state-of-the-art filtersysteem reinigt, neutraliseert en recirculeert het water dat we oppompen uit een eigen put;
  • Vrijkomend slib vangen we op en laten we drogen, waarna het wordt verwerkt tot biobrandstof. Zo zorgen wij dat deze gevaarlijke stoffen niet in het milieu terechtkomen;
  • We werken uitsluitend met biologisch afbreekbare zeep;
  • We produceren zelf groene energie, opgewekt uit zonnepanelen.
  • We maken geen gebruik van drinkwater en gas
  • De waspleinen zijn allemaal CO2-neutraal.

Wilt u meer van ons weten ?

Bel of mail ons, we zijn u graag van dienst.